SKI-PREP Programma

8 sessies en een heerlijke skivakantie.


Mobiliteit heupen & knie-heup-schouderconnectie

Kracht onderbenen (opbouwen)

Core training (loaded movement)

Eenbenige stabiliteit


Wintersport moet ontspannend en blessurevrij zijn!

Volgens een Zwitsers onderzoek ( van het BFU) hebben zich in het winterseizoen van 2015-2016 maar liefst 65.000 wintersporters verwond. In meer dan 90% van de gevallen gaat het daarbij om eenzijdige ongevallen. In slechts circa 6% van de gevallen is de oorzaak van het ski-ongeval een botsing. Wat opvallend is, is dat 11,7% van de ongelukkigen gewond raakt bij een sprong. Daar zijn wij wintersporters blijkbaar niet zo goed in.

De blessures
Het ene lichaamsdeel is wat gevoeliger dan het andere. Knieën geven de meeste problemen voor skiërs. Welgeteld 37% van de blessures opgelopen bij het skiën zijn knieblessures. Daarna komen schouder- en bovenarmblessures met 19%. Onderbeen-, enkel-, en voetblessures zijn ook populair, met 16 procent.

Bij snowboarders zijn andere lichaamsdelen populair. In meer dan de helft van de gevallen gaat het bij hen om verwonding aan de armen, van de schouder tot de hand.

Resultaat
Bescherming op de piste (helm en andere) is uiterst belangrijk, maar een intensieve trainingsperiode voor de skivakantie wordt meer dan ooit bijzonder populair. De eerste insteek die we vaak horen bij onze klanten is vaak "ik wil gewoon niet meer zo stijf zijn als de vorige vakantie". 

Wanneer we de ski-prep doen, werken we stevig aan de bewegelijkheid van de heupen en de stabiliteit van knie-heup-romp. Dan krijgen we de erg leuke feedback dat ze meer genoten hebben van ski-ervaring én dat ze meer hebben kunnen skiën als voordien. 

Kortom, naast de blessurepreventie, kan een goede voorbereiding ervoor zorgen dat je meer van je welverdiende vakantie geniet.

De cijfers

❌Slechts 1 van alle 13 klanten werd hinderlijk stijf na dag 1 van hun skivakantie. 

❌Slechts 1 klant had een blessure opgelopen, omwille van een ongelukkige botsing.

✔️ 3 nieuwe klanten die enkel voor onze ski-prep kwamen: alle drie hadden meer skigenot en amper stijfheid tijdens hun vakantie (met 6 à 10 sessies Personal Training - afhankelijk van hun niveau).

✔️ Bij de bestaande klanten was dit verhoogd skiplezier bij 80% waarneembaar. 

🎁 We doen een tijdelijke actie om dit succesvol programma te promoten 

8 sessies PT + 1 gratis
❄️
8 DUO-sessie aan 10% korting + 1 DUO sessie gratis.
❄️
Een cadeaubon is mogelijk.

Actie geldig van december 2019 - maart 2020. En enkel geldig voor skigerelateerde trainingsprogramma's.